Kovácsoltvas kapu felújítás

kovacsoltvas_kapu_felujitas.png

Megbízás jellege

Egyedi kovácsoltvas kapu felújítás - valahol ez is kaputechnika

Ajánlott kaputechnikai termék

-nincs-

Kivitelezés

Kapufelújítás - nem épp kaputechnika, de mégis. A GATE Csoport immár több mint 30 éve tevékenykedik a szakmában, így talán belefér. Ilyenkor van időnk elmorfondírozni a kapu szó jelentésén. Hiszen igencsak régóta része az emberiség életének. Az intim szféra megtartása mindig fontos volt életünkben. Ez a nyitható-zárható átjáró, mely épületen, falon, kerítésen ki- és bejárásra hivatott.

Ajtónál többnyire nagyobb nyílás, amely nem közvetlenül a lakóhelyiségekbe vezet. Fontos funkciója, hogy zárható, azaz kizárható a külvilág. Mi is kizártuk a felújítás során és teljesen belefeledkeztünk ebbe a különleges munkába.

 

Ugyan viszonylag ritkán, néha mégis elvállalunk olyan projektet is, mely csak részben kapcsolódik a tevékenységünkhöz. Jelen esetben egy belvárosi bérház leharcolt, kopott kapujának felújítását vállaltuk. A munka inkább presztízsértékű volt, mint profitorientált, de néha ilyet is vállalni kell, hiszen ez is kaputechnika. Az impozáns nyílászáró valószínűleg a hosszú évek során nem sok törődésben részesült, pedig megfelelő kezelés esetén akár jobb bőrben is találhattuk volna. Mivel díszes, tagolt felületről van szó, egyszeri embernek inkább eszébe sem jut kezelni, pedig házilagos módszerekkel tartósan megállíthatjuk a korróziót. 
A szennyezett városi levegő, a savas esők az évek során mind megtették hatásukat. Ezekhez még hozzájáulhatott a hanyag felületkezelés. Fentiek mind-mind kiváltó okai lehetnek egy előrehaladott korróziós folyamatnak. Hihetetlennek hangozhat, de kezelés hiányában a lágyvasból készült kültéri elem akár 8-10 év alatt képes teljesen megsemmisülni. A horganyzás emiatt rendkívül fontos lehet. Ugyan drágább a megszokott felületkezelésnél, de ennek köszönhetően nem kell évek múltán egy ronccsal szembesülnünk.

Minden megoldható, csak a megfelelő szakemberhez kell fordulni. A GATE Automatika technikusai a kovácsoltvas szerkezet teljes felújítását vállalták, eredménye pedig magáért beszél. Hangsúlyozzuk, ettől, hogy gyakorlatilag új kaput varázsoltunk, időről-időre a kapunak további karbantartásra lesz szüksége a megfelelő kinézet, valamint működés érdekében.

A kaputechnika nálunk inkább a motoros kapukkal kapcsolódik össze, így amennyiben kapu telepítés, szerviz vagy karbantartás igénye merül fel, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.