Érintésmentes nyílászáró telepítés

erintesmentes_nyilaszaro.png

Megbízás jellege

Érintésmentes nyílászáró telepítés

Ajánlott kaputechnikai termék

BMP DynamicRoll gyorskapuk

Kivitelezés

Érintésmentes nyílászáró. Ezek a kaputechnikai termékek a közelmúltban egyre fontosabb szerepet töltenek be a Covid 19 vírus kitörése óta. Ugyanis nem minden esetben elég a higiénés szabályokra figyelmeztető plakát, illetve a bejáratoknál a kézfertőtlenítő elhelyezése. Ezért ajánlja jó ideje a GATE Csoport is a biztonságos, érintésmentes nyílászáró eszközök telepítését.

Az ERSTE Ingatlan cégcsoport tulajdonában álló Nordic Light és Krisztina Palace irodaházakban vállaltunk el egy ilyen projektet. Célja a jelenlegi járványügyi helyzet miatt szükséges védekezés részeként a forgalmas közlekedési útvonalak mentén érintésmentes ajtónyitási megoldások kiépítése. A fertőzés szempontjából is érintett pontok a többszintes mélygarázs, liftelőterek közötti tűzgátló ajtók, a belső udvarra kivezető nyílóajtók, valamint a legforgalmasabb mosdók bejárati ajtajai. Ezeket a nyílászárókat eddig az épületekben közlekedő dolgozók és vendégek kézzel nyitották, így a kilincseket naponta több száz ember fogta meg egymás után. A liftelőtéri és udvari nyílóajtókat Ditec mozgató automatikákkal szereltük fel, a mosdó bejárati ajtók helyett pedig Ditec automata tolóajtókat telepítettünk. A beépített automatikák működtetése részben a már meglévő beléptető rendszerrel, részben pedig általunk újonnan kiépített közelítés érzékeny kapcsolókkal történik. A fejlesztésnek köszönhetően ezeken a forgalmas ajtókon mostantól érintés nélkül lehet áthaladni, ezáltal jelentős mértékben csökkentve a fertőzésveszélyt.
 
A teljes projekt kivitelezése több, mint egy hónapon át tartott, több szerelőcsapat összehangolt munkájával, együttműködve a szóban forgó épületek beléptető rendszerét kiépítő másik szakcégekkel. Mivel egyes munkafázisok nagy zajjal jártak, amelyet munkaidőben nem lehetett végezni a helyszínen dolgozók munkájának megzavarása miatt, technikus csapataink részben hétvégi műszakokban végezték a munkálatokat.
 
A munka megrendelőnk elégedettségével zárult, minden beépített érintésmentes nyílászáró kiválóan működik. Azonban, mint minden esetben, most is megemlítjük, hogy nem elég egy kaputechnikai eszközt telepíteni, a berendezés rendszeres karbantartásra szorul a hosszabb élettartam, biztonságos működés érdekében. A rendszeres karbantartás során megelőzhetők elektromos, valamint mechanikus hibák, elkerülhetők a kopásokból eredő problémák. Karbantartási szolgáltatásunkban egyénre szabott szerviz-csomagokat ajánlunk, ezért érdemes felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.

Amennyiben érintésmentes nyílászáró után érdeklődik, keresse fel munkatársainkat elérhetőségeink egyikén!