billenőkapu, szekcionált kapu, kapu motor, kapumozgató automatika
Garázskapuk

A technika fejlődésével mindennapi életünk sok területen egyszerűbbé és kényelmesebbé vált. Így manapság a modernebb háztartások billenő- és szekcionált garázskapukat használnak, melyeket a legkülönfélébb kivitelekben rendelhetnek tőlünk.

 

A működtetés sokféle módon lehetséges; a legelterjedtebb a rádiótávirányítás, de nyitható a garázs kulcsos kapcsolóval, kódtasztatúrával, kaputelefonról vagy akár teljesen automatikusan, hurokérzékelő jeléről is. Ezen kapuk ujjbecsípődés elleni védelemmel ellátott, hőszigetelt garázskapuk lehetnek.

 

Helytakarékosság szempontjából a függőlegesen nyíló Ditec szekcionált garázskapukat ajánljuk, mely a falnyílás méretéből nem vesz el, így a nagyobb méretű autók is könnyedén parkolhatnak a garázsba. Speciális sínvezetéséből adódóan a legtöbb helyre illeszkedik. A nagy színválaszték és mintázatok garantálják, hogy a garázsajtó maximálisan illeszkedjen háza homlokzatához.

nyílókapu, tolókapu, kapumotor, kapumotor javítás, Roger, Ditec
Nyíló- és tolókapuk

nyílókapuk klasszikusan azok a szerkezetek, ahol az automatizálás különös figyelmet igényel, mivel a kapuk az intenzív használatból, illetve az időjárás okozta mechanikai méretváltozásból (kihajlás) eredően megnövekedett súrlódásnak lehetnek kitéve. Ezért nagyon fontos, hogy tervezéskor a kapuk szerkezeti különbségeit és a lehetséges telepítési helyzeteket figyelembe vegyék. Egyszerűbb a feladat azoknál a kétszárnyú nyílókapuknál, amelyeket csak gépkocsibehajtásra használnak, mivel ilyenkor csak a súlyhatárok és a rögzítés (oszlopmagasság) dönti el, hogy milyen motortípust használjunk. Kicsit nehezebb a feladat akkor, ha a kétszárnyú kaput nem csak gépkocsibehajtásra, hanem személybejáratként is használjuk (tehát nincs más bejárat), mert itt csak olyan típusú vezérlőegységeket választhatunk, amelyek rendelkeznek személybejárós funkcióval.

 

Tolókapuknál a fogasléces automatikák akár 3000 kg-os ipari kapuk mozgatására is alkalmasak.Tolókapuk esetében ritkán találkozunk olyan esettel, amikor a kaput személybejáratra is használják, ettől függetlenül célszerű személybejárati funkcióval ellátott kapunyitót alkalmazni. Tolókapuknál fontos választási szempont a kapu mérete, illetve súlya. A tolókapukhoz olyan rugalmas automatikák szükségesek, amelyek igazodni képesek az eltérő kapuméretekhez, a különféle terhelésekhez, az eltérő környezeti viszonyokhoz, szem előtt tartva a maximális biztonságot.

 

 

Egy- és kétszárnyú automata nyíló- és tolóajtók műtőkben és tiszta terekben

 

Tokszerkezet - Kőművestokként az építőmesteri munkák utolsó fázisában, a végleges felület- és burkolatképzés előtt elhelyezett hajlított acéllemez-tokszerkezet folyamatos hegesztéssel a sarkoknál, látható szerelő-rögzítő furatok és rések nélkül.

 

Ajtólap - Hajlított acéllemez középső gumitömítéssel. Nyílóajtóknál kétoldali marokfogantyú, tolóajtóknál kétoldali süllyesztett fogantyú (nem üzemszerű használat esetére).

 

Üvegezés - nagyméretű vagy betekintő ablak, egyrétegű síküveg,  kétrétegű biztonsági üveg, hőszigetelő üveg, sugárvédő üveg, kör- vagy négyszög alak

 

Légzárás - Nyílóajtóknál három oldali gumitömítéssel, küszöb nélküli kivitelben. Tolóajtóknál tömítés nélküli, körben huzatcsökkentő réssel, kétszárnyú kiviteleknél középen gumitömítéssel. Fokozott légzárási igény esetén a nyílóajtók automata padlótömítéssel is készíthetőek.

 

Méretek - A felhasználói igényeket és a tervezők elképzeléseit maximálisan figyelembe vevő egyedi méretválaszték, a műszaki lehetőségek határain belül.

 

Sugárvédelem - A sugárvédelmi tervben előírt védettség biztosítása a tervben előírt anyagok (speciális üvegezés, kiegészítő ólomréteg, vastagabb lemezszerkezet) felhasználásával.