Különleges megbízás

August 16, 2017

Kemény fába vágtuk a fejszénket. Adott volt  8db hídmérleg és egy feladat. Kísérjük figyelemmel a mérlegre állást méghozzá oly módon, hogy a tévesen felálló autó esetében egy visszajelzés érkezzen a mérleg kezelőinek.

Kíváncsi mi is lett a megoldás? Egyszerű! A mérlegek rövidebb oldalát az Alean 40m-es infrasorompó párjaival láttuk el, így gyakorlatilag a megszakított infrasugár esetében egy pofon egyszerű megoldással, a mérlegházban lévő piros lámpa jelzést ad. Hosszanti irányban pedig mechanikus védelem biztosítja a félreállás lehetőségét.

7db mérleg esetében ez egy rutinszerű feladat volt. Azonban ott volt az a bizonyos NYOLCADIK.

Ott bizony okozott némi fejtörést mi tévők legyünk. A feladat ugyan az volt, csupán a terület adottságaiból adódóan semmit nem lehetett elhelyezni ami a talajszínt felett 5cm-nél jobban kiáll.

Mérnök kollégáinkkal összedugva fejünket született meg az ultrahangos érzékelés ötlete.

A mérleg köré a Nivelco cég által gyártott, földbe süllyesztett ultrahangos érzékelőket telepítettünk, melyek a beállított tartományt figyelve szintén jelzést adnak ha téves ráállás történne.

Ez utóbbi kivitelezése okozott némi fejtörést és felvetett rengeteg kérdést, melyre azóta megkaptuk a választ. A rendszer átadásra került és működőképesnek bizonyul.

Így azt mondhatjuk, hogy ismét megbirkóztunk egy lehetetlennek tűnő feladattal.

 

 

Please reload

Kiemelt bejegyzések

A GATE Csoport biztonsági intézkedései a koronavírussal kapcsolatban

March 17, 2020

1/10
Please reload

Előző bejegyzések

March 12, 2019

January 23, 2019

Please reload

Please reload

Archívum