top of page

Forgalomirányító rendszer

Saját fejlesztésű, PLC vezérelt, audiovizuális forgalomirányító rendszer telepítése, régi rendszerek korszerűsítése

Miért van szükség forgalomirányító rendszer telepítésére? 

A gépjárműforgalom folyamatos növekedésével a nagyvárosokban – ahol egyre több bevásárlóközpont, szálloda, bankfiók, irodaház létesül – a kaotikus forgalmi helyzet részbeni oka, valamint következménye a növekedő parkolási probléma. A sorompók, parkolórendszerek fő feladata a folyamatos felügyelet nyújtotta biztonság, a bérlők számára garantált szabad parkolóhely kényelme, illetve a vendégek számára biztosított könnyebb megközelíthetőség.

A forgalomirányító rendszer megkönnyíti, valamint egyértelműbbé teszi a parkolóházon belüli közlekedést. Különösen olyan parkolók esetén, amelyeknél a szűk terek miatt helyenként egysávosra szűkül a közlekedő, emellett esetleg kétirányú forgalom is előfordul rajta, ez belvárosi parkolóházakban gyakran látható. Sok helyszínen ennek megfelelően lámpákkal szabályozzák a forgalmat, azonban néha ez sem elég. Kellemetlen forgalmi helyzetek, sok esetben konfliktusok alakulhatnak ki a figyelmetlen szembe közlekedők miatt. Ehhez ideális a GATE Automatika műszaki csapata által fejlesztett audiovizuális forgalomirányító rendszer telepítés. Hiszen ebben az esetben egyértelmű audiovizuális jelzések irányítják a forgalmat,  legyen bármilyen vevőegységről jövő utasítás, mint proxy-s, RFID kártyás, rendszámfelismerős, távirányításos vagy GSM belépés.


A hagyományos belépések mellett pedig a VIP beengedés is megoldható, amennyiben a parkolóházba olyan vendég érkezik, akinek nincs chip kártyája, ezért a portás engedi be egy, a portás helyiségbe kihelyezett érintőképernyő segítségével. 

A rendszer vezérlőegysége rendkívül esztétikusan egy fémszekrényben igényesen kivitelezett rendszer, kívül érintőképernyős megjelenéssel a könnyű kezelhetőség jegyében, természetesen csak arra jogosultak számára. Ehhez kapcsolódnak igény szerint a vevőegységek, hurokdetektor, sorompó, földbe süllyedő oszlop vagy pilon, digitális LED képernyők aktív jelzőtáblákkal programozva, valamint szirénák is. Aktív kijelzőkön pedig bármilyen, a megrendelő által kívánt grafika megjeleníthető, természetesen törekedni kell ez esetben a szimpla, könnyen érthető ábrákra, hiszen sok esetben több nemzetiség használja majd. 

Egy forgalomirányító rendszer biztonságosabbá, könnyen érthetőbbé teszi a parkolás folyamatát, kevesebb lehetőséget adva a konfliktusokra. Ezért ajánljuk rendszerünket, melyet alapos helyszíni felmérés után kollégáink megterveznek, majd megrendelés után a helyszínen szakszerűen telepítenek, ezután pedig oktatásban részesítik a leendő kezelő személyzetet.

szerviz.jpg

Szerviz

Célunk a hibabejelentést követően a lehető legrövidebb időn belül kiszállni a helyszínre, hogy technikusaink szakszerű felmérés után, állás idő minimalizálása mellett a hibát elhárítsák

karbantartas.jpg

Karbantartás

A használatból eredő meghibásodások hatékony elkerülése céljából ajánljuk megelőző karbantartási szolgáltatásunkat, hiányában akár baleset is történhet.

telepites.jpg

Telepítés

Alapos helyszíni felméréssel, pontos ajánlattal telepítünk kaputechnikai berendezések szakszerű telepítése országosan, több mint 30 éves szakmai tapasztalattal.

bottom of page