Ipari gyorskapu, BMP gyorskapu, Dynamicroll gyorskapu, gyorkapuk

Gyorskapuk

BMP ipari gyorskapuk:

Hő- és időmegtakarítás ipari csarnokoknál, raktáraknál, kereskedelmi létesítményeknél a bejárat automatizálásával: ipari gyorskapuk.

 

Az ipari és kereskedelmi létesítményekben gondoskodni kell a zaj, a huzat, a rovarok, a hőveszteség és a por elleni védelemről.

Ipari gyorskaput olyan helyen alkalmazunk, ahol szükség van a nyílás gyors zárására, két olyan helyiség között, amelynek hőmérséklete jelentősen eltér egymástól, esetleg a huzathatást szükséges csökkenteni. Nagy hőmérsékletkülönbség lehet egy raktár belseje és a kültér között, illetve a raktáron belül lévő hűtőkamra és a raktárhelyiség között. Ilyen helyekre a tartós mínusz 10-12 fok és a normál beltéri léghőmérséklet közötti jelentős eltérés miatt dupla ponyvás gyorskapu vagy hőszigetelt ponyvás gyorskapu beszerelését javasoljuk. Ezt a rendszert a BMP Italia fejlesztette tökéletesre.

 

A kapuk zárt állapotban magas szinten garantálják a biztonságot és a hőveszteség minimalizálását.

 

A BMP ipari gyorskapuk rendelkeznek alapfelszereltségben inverterrel, amely a kaput gyorsabbá teszi, még nagyméretű kapuk esetében is. A termékek között található az élelmiszeriparban használható, mosható ipari gyorskapu, extra méretű gyorskapu mezőgazdasági raktárak lezárására alkalmas kivitelben, ahol a légterek egymástól való elválasztására is szükség lehet.

 

A kapuk közös tulajdonságai: változatos működtetési lehetőség különböző eszközökkel, kiforrott biztonsági megoldások és esztétikus megjelenés.

 

Jellemzőjük a nagy sebességű nyitás és zárás, ez a sebességtípustól függően általában 1-2 m/s. A megfelelő nyitóberendezés kiválasztásával (radar, rádiós távirányító, hurokdetektor stb.) az áthaladó szállító járműnek szinte lassítania sem kell. A BMP olyan működési elvet fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kapu ellenálljon nagy szélterhelésnek (1, 2, 3, 4 szélosztályok). A BMP gyorskapuk rendelkeznek önjavító ponyvarendszerrel, mely megvédi a kaput egy esetleges kisebb-nagyobb ütközéstől – amennyiben a targonca nekiütközik, a ponyva kifut a helyéről, majd egy nyitás-zárás ciklust követően, automatikusan visszakerül az eredeti állapotába.

 

A színes ponyván bármilyen magasságban és mennyiségben átlátszó ablak alakítható ki, hogy a kapu túloldaláról is látni lehessen, ha valaki (valami) tartózkodik a kapu mögött.

 

A felcsavarodó kapuk közül a leggyorsabb a Dynamic Roll (1-2 m/s). Az egy darabból álló, rugalmas panel különleges PVC-ből, illetve kívánság szerint megerősített speciális poliészterből készül (3 kg/négyzetméter), és nagy ellenálló képességgel rendelkezik alacsony hőmérsékleten is. Jó légszigetelő, védelmet ad a por, pára ellen.

 

A BMP ipari gyorskapuk alkalmazhatók steril környezetben is (BMP Cleanroom).

 

Választható színek:

 

 

 

 

Szemléltető videók:

Gyorskapu szín
BMP spirálkapu, spirálkapu

Spirálkapuk

BMP spirálkapuk:

Különösen intenzív használatra ajánljuk a BMP gyors mozgású spirálkapuit, melyek IP67 besorolású, törésálló berendezések, három fázisú aszinkron elektromos motorral és fékkel.

BMP spirálkapu

A spirálkapuk szigetelt panelekből állnak, vertikálisan gördülnek fel a spirálba, a beépített magas sűrűségű polyethylen pedig segít a gördülékeny, halk és gyors mozgásban.

 

A merev, 42 mm-es vastagságú, acél, vagy dupla falú alumínium  panelek belseje poliészter szigetelőhabot tartalmaz az optimális hőátadás érdekében.

A panelek külső része választható RAL színre festhető.

 

 

 

 

 

Opcionálisan választhatóak az átlátszó, dupla akril "ablakok" vagy légáramló részek, melyek 25% légáramlást biztosítanak.

A panelek mechanikus tervezésüknek köszönhetően magas, 4-es fokozatú szélellenállást biztosítanak.

Az automatikát három fázisú motor hajtja 400 V-os meghajtással.

Digitális enkóder biztosítja a megfelelő sebességet.

 

A biztonsági berendezés EN12341-1 szabvány szerint működik.

 

Szemléltető videó

Spirálkapu szín