top of page
  • Szerző képegatecsoport

Ipari gyorskapu telepítés: BMP Dynamic Roll

Már sokszor írtunk az ipari gyorskapukról, felidéznénk jelentőségüket most is. Az ipari gyorskapuk fontos szerepet tölthetnek be hő- és időmegtakarítás, illetve zaj, rovarok, por elleni védelem szemponjából ipari csarnokoknál, raktáraknál, kereskedelmi létesítményeknél. Ipari gyorskaput olyan helyen alkalmazunk, ahol szükség van a nyílás gyors zárására, két olyan helyiség között, amelynek hőmérséklete jelentősen eltér egymástól, esetleg a huzathatást szükséges csökkenteni. A kapuk zárt állapotban magas szinten garantálják a biztonságot, a hőveszteség minimalizálását.

A GATE Automatika Szerviz Kft. különösen ajánlja a BMP ipari gyorskapukat, melyeknek kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon. Ezek a gyorskapuk rendelkeznek alapfelszereltségben inverterrel, amely a kaput gyorsabbá teszi, még nagyméretű kapunyílás esetében is. A termékek között található az élelmiszeriparban használható, mosható ipari gyorskapu, extra méretű gyorskapu mezőgazdasági raktárak lezárására alkalmas kivitelben, ahol a légterek egymástól való elválasztására is szükség lehet. A BMP gyorskapuk közös tulajdonságai: változatos működtetési lehetőség különböző eszközökkel, kiforrott biztonsági megoldások és esztétikus megjelenés. Jellemzőjük még a nagy sebességű nyitás és zárás. A megfelelő nyitóberendezés kiválasztásával (radar, rádiós távirányító, hurokdetektor stb.) az áthaladó szállító járműnek szinte lassítania sem kell. A BMP olyan működési elvet fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kapu ellenálljon nagy szélterhelésnek (1, 2, 3, 4 szélosztályok). A BMP gyorskapuk rendelkeznek önjavító ponyvarendszerrel, mely megvédi a kaput egy esetleges kisebb-nagyobb ütközéstől – amennyiben a targonca nekiütközik, a ponyva kifut a helyéről, majd egy nyitás-zárás ciklust követően, automatikusan visszakerül az eredeti állapotába. A színes ponyván bármilyen magasságban és mennyiségben átlátszó ablak alakítható ki, hogy a kapu túloldaláról is látni lehessen, ha valaki (valami) tartózkodik a kapu mögött, ezen kívül egyedi grafikával is ellátható a ponyva.

A felcsavarodó kapuk közül a leggyorsabb a Dynamic Roll (1-2 m/s). Az egy darabból álló, rugalmas panel különleges PVC-ből, illetve kívánság szerint megerősített speciális poliészterből készül (3 kg/négyzetméter), és nagy ellenálló képességgel rendelkezik alacsony hőmérsékleten is. Jó légszigetelő, védelmet ad a por, pára ellen.

Jelen esetben is BMP Dynamic Roll feltekeredő ipari gyorskaput telepítettünk, önjavító ponyvával, RAL színben, 2 db kb. 1200 x 500mm ablakkal egy sorban 1280mm-es szemmagaságban, 3000 x 3000mm szabad nyílásmérettel. Nyitás-zárás: max. 2m/s, szélellenállás: kb. 120 km/h Class3 osztály. A gyorskaput redőny dob és motor takarással telepítettük, a motort a kapu jobb oldalán helyeztük el, a nyomógombot pedig a vezérlővel ellentétes oldalon. A biztonságos működéshez infrasorompó, illetve fénysugarakból álló biztonsági fényrácsot ajánlottunk. Operátora 400VAC inverteres kivitelben (lassítás, sebességszabályozás).

Amennyiben BMP Dynamic Roll gyorskapuval kapcsolatban szeretne érdeklődni, kollégáink szívesen segítenek. Vegye fel velük a kapcsolatot!

bottom of page