top of page
  • Szerző képeGATE Automatika

Energiahatékony kaputechnika: Redőnykapuk régi Scandoor helyett

Picit a számokról:

  • 9 hónap

  • 7 város

  • 31 kapu teljes cseréje

  • közel 30 munkatársunk összehangolt munkája

Mindez különösebb fennakadás és műszaki probléma nélkül.



2022 elején vetődött fel a lehetősége, hogy cégünk egy nagy volumenű projekten vegyen részt.


Energiahatékony kaputechnika

A nagy tömegközlekedési vállalat kiírásának fő alap pillére a már nélkülözhetetlen energiahatékonyság volt. Célja volt a régi, elavult, bár a mai napig szolgálatot teljesítő berendezéseket új, modern, illetve nem utolsó sorban hőszigetelt kapura cserélje. A projekt másik kiemelkedő eleme a környezet tudatosság volt. Ezen pillérekre építkezve a cég elektromos / gázüzemű buszparkot vásárolt.

A járművek üzemeltetése azonban számos kritériumot támasztott, melyek alól a modern, energiahatékony kaputechnika kialakítása sem jelentett kivételt.

A tudatos, energiahatékony kaputechnika, valamint környezettudatosságra építkezve, összehangolt csapatmunkával, a legelső tollvonástól a legutolsóig eltelt 8 hónap alatt, cserére került 31db Scandoor kapu, melyek helyére hőszigetelt redőny, illetve szekcionált kapuk kerültek beépítésre.


Figyelembe vettük a kellő hőszigetelés mellett a lehető legtöbb természetes fény beengedését a létesítményekbe, így csökkentve az épületek villamos energia fogyasztását.

Összességében a modern, környezettudatos buszpark beszerzése, azok üzemeltetésének perifériái mentén cégünk is részese lehetett egy jobb, élhetőbb világ megteremtésének.

Mindehhez termékeink magas minősége, a beépítéshez, illetve üzemeltetéshez szükséges szaktudás, valamint elkötelezettségünk is hozzájárul, melyet a GATE Csoport több mint 30 éves szakmai tapasztalata méltán támaszt alá.

Természetesen a körülmények helyszínenként változtak, de ettől függetlenül külső vagy belső tekeredésű ipari redőnykapuk, valamint szekcionált kapuk lettek beszerelve. Ipari normál sínvezetésű, rugótöréssel és zuhanásgátló rendszerrel felszerelt, RAL9002 színnel kívül/belül.

A szekcionált kapuk vízszintes stukkó mintás hőszigetelt 40mm vastag panellel, ipari vasalattal, görgőrendszerrel, ahol kellett, ott ablakkal ellátva.

A nyílászárók élvédelemmel ellátott rácsukódás elleni védelemmel kiépített, áramszünet esetén kézi láncos mozgatással működtethetőek.

400VAC betáplálású MFZ tengelyvégmotorral meghajtott kapuk lettek, vezérlésük nyomógombról kezelhető.

Mindegyik kapu szerelt, alapmázolt acél, vastagfalú zártszelvény szerkezetre került rögzítésre, melyet dűbeles rögzítéssel falhoz erősítve stabilizáltak.


A karbantartás fontos!

Mint minden munkánk esetén, itt is kihangsúlyozzuk a karbantartás fontosságát. A használatból eredő meghibásodások hatékony elkerülése céljából ajánljuk megelőző kaputechnikai karbantartási szolgáltatásunkat. Ipari létesítményekben számos kaputechnika terén használatos berendezés kerülhet telepítésre. A karbantartás hiánya miatt gyorsan romolhat állapotuk, ami baleset forrása lehet. A rendszeres karbantartás során megelőzhető elektromos, valamint mechanikus hibák kialakulása a kaputechnikai berendezések esetén, elkerülhetők a kopásokból eredő problémák. Karbantartási szolgáltatásunkban egyénre szabott szerviz-csomagokat ajánlunk. Szakembereink felmérése alapján teszünk javaslatot, hogy milyen gyakorisággal végeztessék el a karbantartásokat. Figyelembe vesszük az eszközök állapotát, a használat gyakoriságát és a vonatkozó jogszabályokat is!


Energiahatékony kaputechnika, környezettudatos berendezések kerültek a vállalat telephelyeire, ha már a járműtechnológiában is ilyen irányba fejlődnek. Jó látni, hogy hazánkban is egyre több vállalat tartja szem előtt ezeket az előremutató irányzatokat a tisztább jövő érdekében.


Amennyiben Ön és vállalata is innovatív megoldásokat keres, vegye fel a kapcsolatot a GATE Automatika szakembereivel!


bottom of page