top of page
  • Szerző képeGATE Automatika

Forgalomirányító rendszer korszerűsítése

Frissítve: 2023. márc. 29.


Már veteránnak nevezhető, több mint 30 éves, ám a rendszeres karbantartás miatt jó állapotnak örvendő Novotecnica sorompó zárja le egy egysávos, beláthatatlan karnyarral megközelíthető irodaház parkolóházát Budapesten. Habár munkánk előtt zöld-piros lámpa jelezte a szabad utat, még így is előfordultak hirtelen szembetalálkozások a már amúgy is szűk közlekedőkön. Megbízónk a hasonló kellemetlenségeknek akart véget vetni, valamint korszerűsíteni kívánta a meglévő rendszert modernebb technikára cserélve, audiovizuális elemekkel gazdagítva, ezzel megkönnyítve, még egyértelműbbé téve a közlekedést.


Hogyan hoztunk létre egy fejlettebb forgalomirányító rendszert?Megrendelőnk által összegzett fontos lépések az alábbiak voltak:

Automatizált közlekedés audiovizuális figyelmeztető jelzésekkel: rendszámfelismerő kint, hurokdetektor bent, chip kártyás mozgás, sorompó nyitás, éles közlekedéskor kívánt irányba egyirányú út tábla, ellentétes irányba behajtani tilos tábla a led táblán.

VIP közlekedés: külön utasítás alapján, pl.: ha belépőkártya nélküli vendég érkezik az irodaházba


A megbízói igények és alapos helyszíni felmérés után a saját fejlesztésű, PLC vezérelt forgalomirányító rendszer telepítését javasoltuk. Ennek vezérlőegysége egy fémszekrényben igényesen kivitelezett rendszer, kívül érintőképernyős megjelenéssel a könnyű kezelhetőség jegyében. A parkolórendszer automatizált működése mellett irányítható a központi vezérlőegységről, valamint az épület portájáról is a kényelem kedvéért. A hagyományos gomboktól és lámpáktól eltérve korszerű, 320x320mm méretű, digitális LED képernyőkön keresztül működtethető a forgalomirányító rendszer aktív jelzőtáblákkal, melyeken szabadon választható feliratok, jelzések tüntethetők fel a nagy fényerejű diódáknak, mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően. Irodaház lévén, munkaidőn kívül a rendszer alvó állapotba kerül, amíg a parkolóház bejáratánál található szekcionált kapu zárt állapotban van, így a környékbelieket sem zavarja az aktív közlekedést jelző sziréna.


Még valami fontos!


Mint minden egyéb telepítésünkkor, e munka kapcsán is hangsúlyozzuk, hogy nem elég egy berendezést telepíteni, annak érdekében, hogy hibátlanul, hosszú időn át működjön folyamatos karbantartást ajánlunk. Ennek köszönhetően működik a több mint 30 éves sorompó is, melyet tartalmunk elején említettünk.


Forgalomirányító rendszer telepítésén vagy korszerűsítésén gondolkodik? Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik alapos igény-, és helyszíni felmérés után megtalálják Önnek a megfelelő megoldást!Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page