top of page
  • Szerző képeGATE Automatika

Gyorskapu újdonság: BMP DynaDry ipari gyorskapu

A BMP 2022. őszén mutatta be új, csepegésgátló rendszerrel ellátott BMP DynamicRoll PVC gyorskapuját. A DynaDry ideális megoldás ipari hűtő környezetben, élelmiszerek tárolása, valamint tartósítása esetén.


A sokfelé használt ipari gyorskapu már többször szóba került, felidéznénk jelentőségüket most is. Ezek az eszközök fontos szerepet tölthetnek be hő- és időmegtakarítás, illetve zaj, rovarok, por elleni védelem szempontjából ipari csarnokoknál, raktáraknál, kereskedelmi létesítményeknél.


Ipari gyorskaput olyan helyen alkalmazunk, ahol szükség van a nyílás gyors zárására, két olyan helyiség között, amelynek hőmérséklete jelentősen eltér egymástól, esetleg a huzathatást szükséges csökkenteni. A kapuk zárt állapotban magas szinten garantálják a biztonságot, a hőveszteség minimalizálását.


Mit tud a DynaDry gyorskapu?


A BMP Dynadry gyorskapu rozsdamentes acél szerkezetből áll, speciális, szabadalmaztatott csepegésgátló rendszerrel. A két környezet között jelentős hőmérséklet-különbség esetén keletkező kondenzvíz károsíthatja a termékeket vagy szennyezheti azokat. Ennek a speciális rendszernek köszönhetően a vizet egy lefolyóba gyűjtik és kiürítik, védve az ajtón áthaladó árut.

A DynaDry gyorskapu minden részre könnyen mosható. Így alkalmassá válik élelmiszer-, konzerv-, füstölő- és hűtőiparban való használatra, mivel megfelel ezen iparágak által megkövetelt magas higiéniai előírásoknak. Autómosókban is használják ezt a megoldást, megakadályozva, hogy a kilépő járműre csöpögjön a víz.

A 15°-kal megdöntött forgattyúház biztosítja, hogy a kapu tetején képződő kondenzvíz szállítás közben ne essen a termékekre. A lefolyó összegyűjti a kendőn képződő kondenzvizet, dőlésszöge elkerüli a pangást, ügyelve arra, hogy a víz oldalt folyjon.

A DynamicRoll gyorskapuk sorozatához tartozó DynaDry önjavító rendszerrel van felszerelve. Véletlen ütközés esetén a függöny automatikusan visszakerül a vezetőkre, kezelő nélkül.

Tekintse meg a gyártó videóját:



A GATE Automatika Szerviz Kft. különösen ajánlja a BMP ipari gyorskapu termékeit, melyeknek kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon. A gyorskapu alapfelszereltsége az inverter, amely a kaput gyorsabbá teszi, még nagyméretű kapunyílás esetében is. A termékek között található az élelmiszeriparban használható, mosható ipari gyorskapu, extra méretű gyorskapu mezőgazdasági raktárak lezárására alkalmas kivitelben, ahol a légterek egymástól való elválasztására is szükség lehet. A BMP gyorskapu berendezések közös tulajdonságai: változatos működtetési lehetőség különböző eszközökkel, kiforrott biztonsági megoldások és esztétikus megjelenés. Jellemzőjük még a nagy sebességű nyitás és zárás. A megfelelő nyitóberendezés kiválasztásával (radar, rádiós távirányító, hurokdetektor stb.) az áthaladó szállító járműnek szinte lassítania sem kell. A BMP olyan működési elvet fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kapu ellenálljon nagy szélterhelésnek (1, 2, 3, 4 szélosztályok). A BMP gyorskapu eszközök rendelkeznek önjavító ponyvarendszerrel, mely megvédi a kaput egy esetleges kisebb-nagyobb ütközéstől – amennyiben a targonca nekiütközik, a ponyva kifut a helyéről, majd egy nyitás-zárás ciklust követően, automatikusan visszakerül az eredeti állapotába. A színes ponyván bármilyen magasságban és mennyiségben átlátszó ablak alakítható ki, hogy a kapu túloldaláról is látni lehessen, ha valaki (valami) tartózkodik a kapu mögött, ezen kívül egyedi grafikával is ellátható a ponyva.

bottom of page