top of page
  • Szerző képegatecsoport

Ditec nyílóajtó automatika telepítés


Ditec nyílókapu automatika telepítés

A nyílóajtók automatizálása különös figyelmet igényel, mivel a kapuk intenzív használatból, időjárás okozta mechanikai méretváltozásból (kihajlás) eredően megnövekedett súrlódásnak lehetnek kitéve. Tervezéskor különösen fontos a kapuk szerkezeti különbségeit, valamint a lehetséges telepítési helyzeteket figyelembe venni.

A GATE Automatika több automatikatípust, alumínium profilrendszert kínál, ezáltal a portálok kialakítását teljes mértékben a különböző épületek stílusához, forgalmához lehet alakítani. Akár nagy forgalmú, nagy ajtónyitási sebességű helyről legyen szó (pl. üzletközpontok), akár olyan kis forgalmú helyről, mint otthoni vagy irodai alkalmazás, esetleg a bankokban, biztonságilag védett, illetve hasonló területeken, ahol megerősített ajtókat alkalmaznak – a DITEC automatarendszerek mindig megadják a megfelelő megoldást az összes gyalogos-átjáróforgalom problémájára. A DITEC operátorok radarérzékelőkkel vannak ellátva, ennek köszönhetően már több méterről érzékelik a bejárat felé közeledő személyt, és a nagy sebességű nyitásnak köszönhetően a nyílás teljesen szabad lesz. A véletlen rácsukást, illetve abból eredő baleseteket a biztonsági infra érzékelő, valamint a nyomatékszabályozás (akadályérzékelés) előzi meg.

Áramszünet esetén akkumulátoros egység gondoskodik a zavartalan működésről, a vésznyitásról, folyamatos működésről. A nyílóajtó mozgó, illetve fix szárnyai minden elvárásnak eleget tesznek: biztosítják a hőszigetelést, a vagyonvédelmet, megfelelnek a design és esztétikai elvárásoknak. Biztonsági szempontból fontosnak számítanak a külső ledek, melyek a kapu állapotát mutatják, beleértve az esetleges meghibásodást.

Ez esetben a GATE Automatika egy Ditec DAB205 nyílóajtó mozgató automatikát ajánlott, ez került telepítésre, melynek teherbírása 315kg/1,2m, motoros nyitása / zárása rugós rásegítéssel működik. A Ditec DAB205 meghajtás vészkijárati ajtóra való felszerelésre ugyanúgy alkalmas, mint bármely más célnak megfelelő felhasználásra, szünetmentes tápegységgel, akkumulátorokkal. A Ditec csak így reklámozza: "Kiemelkedő teljesítmény, maximális vezérelhetőség, megbízható és biztonságos kialakítás".A Ditec DAB205 nyílóajtó automatika használata könnyű, mivel az operátor két különböző karral rendelkezik, így húzásra, nyomásra alkalmas, valamint akár tűzgátló kapu működtetésére.

Munkánk esetén a terület elkerítésére területhatároló szalagot alkalmaztunk, valamint a nyílóajtó telepítésekor a GATE Automatika technikus csapatát nagy tapasztalattal rendelkező műszaki projektvezető kollégánk is gazdagította.

A GATE Csoport több mint 28 éves szakmai tapasztalatára támaszkodva ajánljuk magunkat a kaputechnikai, rakodástechnikai és tűzvédelmi nyílászáró szakterületeken. Amennyiben kérdése merül fel, keresse a GATE Automatika csapatát!

bottom of page