top of page
  • Szerző képegatecsoport

Loading Systems rámpa elmozdulás helyreállítása


Rámpa elmozdulás javítása

A GATE Automatika a GATE Csoport tagjaként lassan 30 éve telepít, valamint szervizel berendezéseket a rakodástechnika területén. Ez idő alatt számtalan márkával és hibabejelentéssel találtuk szembe magunkat.

A rakodástechnika összeköti a külső, valamint belső logisztikai területeket. A megfelelően tervezett, szakszerűen kivitelezett berendezések a rakodástechnika területéről biztosítják a telephelyen megforduló áruk hatékony, gyors mozgatását a fuvarozó eszköztől a raktártérig. Hosszú távon csak precízen szervizelt eszközök garantálják a zökkenőmentes logisztikát. A rendszerek elvárt élettartam alatti kifogástalan működésének alapja a folyamatos karbantartás, hirtelen fellépő probléma esetén a gyors, továbbá professzionális hibaelhárítás.

Az évek során a sok tipikus hibabejelentés mellett egyedi hibákba is botlottunk.

Ilyen különleges hibabejelentést kaptunk Komárom-Esztergom megyei partnerünktől is a közelmúltban. Egy előzően általunk telepített Loading Systems Poweramp rámpa került bajba.

A Loading Systems rámpák rendkívül megbízható, felhasználóbarát, strapabíró termékek. A Loading Systems több mint 50 éve foglalkozik ipari logisztikai berendezések tervezésével, gyártásával.

Szem előtt tartják a költségkímélő megoldásokat, alacsony karbantartási igényeket, továbbá a biztonságos munkakörnyezet megtartását, illetve kialakítását.

Ügyfelünk bejelentése alapján a Loading Systems Poweramp rámpa kimozdult a helyéről, ezt kellett korrigálnunk.

A helyszínre érkezve kollégáink felmérték a hibát. Kiderült, hogy a rámpa a megszokottnál, tervezettnél nagyobb terhelést, illetve ennél is nagyobb igénybevételt kap. A kárt többek között egy rendszeresen nem megfelelő magasságban működtetett targonca okozhatta. Hiszen a be-, illetve kirakodásnál általában targoncával mozgatják az árukat, ez pedig rendszeresen a kívántnál alacsonyabb magasságba állítva könnyedén kitolhatja a helyéről a rámpa teljes szerkezetét, mely balesetveszélyhez és anyagi károkhoz vezethet. Jól látszik a helyszínen készített felvételeken is az apró papírokkal, valamint egyéb darabkákkal teli rés, amely kialakult a helytelenül kezelt eszköztől.

A GATE Automatika szerviz technikusai a helyszínen a rámpát kiemelték. A kialakult rések tisztítása után a töredezett beton és a rámpa találkozásánál egyedi megoldást, kimozdulás elleni rögzítést alkalmazva helyezték vissza.

Mindig felhívjuk partereink figyelmét a hasonló esetek jelentésére, hiszen egy kapu- vagy rakodástechnikai berendezés meghibásodása anyagi károkhoz, életveszélyhez is vezethet. Ezt megelőzendő, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, jelentse a meghibásodást!

bottom of page